Dragi korisnici web portala za maloljetne roditelje,

trebamo vašu pomoć. Imate priliku sudjelovati u ispunjavanju ankete kojom želimo dobiti uvid u spolna ponašanja tinejdžera i adolescenata. Sudjelovanje je potpuno anonimno i dobrovoljno te traje oko 5 minuta. Rezultati neće biti prikazani individualno nego samo grupno. Ispunjavanjem biste nam pomogli da prikupimo važne podatke i da saznamo nešto više o spolnim ponašanjima mladih ljudi vaših godina, kako bismo vam lakše mogli prilagoditi sadržaje na web portalu. Pri ispunjavanju ankete imate priliku naučiti nešto o sebi i o spolnim odnosima općenito ;)

Link na anketu nalazi se ovdje.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Nastavak školovanja i vrtić za dijete


17. 12. 2013.
AUTORICA:
Biserka Tomljenović
mag.act.soc.

Imam 17 godina i dijete od 3 mjeseca. Učenica sam i idem u treći razred, trenutno ne pohađam nastavu nego je dogovoreno da polažem ispite na kraju polugodišta. U drugom polugodištu bi trebala početi ići na nastavu. Živim s roditeljima ali imam velikih problema oko čuvanja djeteta jer moji roditelji rade. Lako je sada kad sam kod kuće, ali se pitam što će biti kad krenem natrag u školu. Imam li kao maloljetna mama i učenica pravo na vrtić za dijete i kome da se obratim?

Imaš pravo na vrtić za dijete kao maloljetna majka i učenica, no ne prije nego što dijete navrši 6 mjeseci života. Zakon o predškolskom odgoju i obrazovanju u Članku 3. navodi najnižu dob upisa djeteta u vrtić. Kada dijete navrši 6. mjeseci može krenuti u jaslice, ali zahtjev za upis možeš podnijeti i ranije. Zahtjev za upis podnosi djetetov skrbnik. Ako si stekla poslovnu sposobnost (vidi poglavlje o poslovnoj sposobnosti u priručniku Plan B) to si ti, a ako nisi onda zahtjev podnosi osoba koja je skrbnik tvom djetetu.

Pročitaj više

© Mama je mama 2018