Dragi korisnici web portala za maloljetne roditelje,

trebamo vašu pomoć. Imate priliku sudjelovati u ispunjavanju ankete kojom želimo dobiti uvid u spolna ponašanja tinejdžera i adolescenata. Sudjelovanje je potpuno anonimno i dobrovoljno te traje oko 5 minuta. Rezultati neće biti prikazani individualno nego samo grupno. Ispunjavanjem biste nam pomogli da prikupimo važne podatke i da saznamo nešto više o spolnim ponašanjima mladih ljudi vaših godina, kako bismo vam lakše mogli prilagoditi sadržaje na web portalu. Pri ispunjavanju ankete imate priliku naučiti nešto o sebi i o spolnim odnosima općenito ;)

Link na anketu nalazi se ovdje.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Što ako moram otići od kuće?


17. 12. 2013.
AUTORICA:
Vesna Šugar
mag.act.soc.

Prije dva tjedna rekla sam mami da sam trudna jer više nisam mogla izdržati. Ona je odmah rekla tati i sad je kod kuće velika napestost i svađe. Meni kažu da sam ih iznevjerila i da nikad neću završiti školu, a tata mi je rekao da oni neće brinuti za dijete jer ne žele prihvatiti mojeg dečka i da najbolje da negdje otiđem. Sve u svemu, situacija je jako napeta i mislim da ću morati otići iz kuće. Čula sam da trudnice mogu biti smještene u dom dok se situacija ne sredi.  Mogu li ja biti smještena u dom, ako sam imam 17,5 a rodit ću malo prije nego napunim 18 godina. Gdje se i kako se ostvaruje smještaj u dom. Može li me tamo mama posjećivati (jer s mamom je sve u redu, samo su odnosi s tatom jako loši). Kome da se javim? Puno hvala

Draga trudnice, dobro je da si skupila snage i rekla svojima za trudnoću. Na vijest o trudnoći, roditelji vrlo često reagiraju kao tvoji, ali to može biti samo privremeno tako. Zbog novonastale situacije u kući, dobro je da privremeno budeš smještena izvan obiteljskog doma.

Pročitaj više

© Mama je mama 2018