Nives Šikanić Dugić
23. 01. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog

Zabrinuta sam zbog rezultata cervikalnog i vaginalnog brisa. Nalaz glasi: u vaginalnom i cervikalnom brisu nisu izolovane patogene bakterije i kandida. U direktnom mikroskopskom preparatu ervikalnog brisa izolovane su epitelne celije, polimorfnukleari i dosta bacila. U direktnom mikroskopskom preparatu vaginalnog brisa izolovane su epitelne celije , "Clue" celije, masa bacila i polimorfnukleari. Sta znaci ovaj nalaz? Zabrinuta sam vrlo.

U nalazima mikroskopskih preparata nađeni su polimorfonukleari, a to su leukociti i u  vaginalnom brisu  „clue cells“ koje su karakteristične kod tzv.bakterijske vaginoze.Tada je  poremećena normalna vaginalna flora i najčešće se umnaža bakterija Gardnerela vaginalis. Javi se svome ginekologu koji će ti dati ciljanu antibiotsku terapiju i s kojom će se smiriti upala.

 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Jesam li dužna bivšem suprugu slati slike djece?

Ines Bojić
25. 04. 2019.
AUTORICA:
Maja Sammsa
dipl.iur.
 
 
Dobar dan,zanima me otac je dijetetov u inozemstvu tamo radi i zivi,rastajemo se,da li sam ja duzna njemu slike slati od dijeteta?i kakva je sva moja duznost? hvala unaprijed

Nigdje ne pise da ste mu duzni slati slike. Duzni ste razmjenjivati bitne informacije vezane za dijete, vezane za zdravlje, skolovanje i sl.
 

© Mama je mama 2019