Nives Šikanić Dugić
27. 02. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog
 
Postovani zadnja menstruacija mi je bila 21.1 trajala do 25.1 i nakon rizicnog odnosa sa m 28.1popila eskapelu tabletu. Dobila sam nakon nje 3.2 i trajalo je tri dana. Danas 22.2 primetim crveno kao da cu dobiti, dal je to redovna menstruacija koju sam trebala sad da ocekujem? . Jer s obzirom da sam imala 21.1 sad je taman vreme da dobijem. Dal je trudnoća iskljucena? Puno vam hvala
 
Nakon uzimanja hitne kontracepcije koristi se dodatna zaštita kondomom do slijedeće menstruacije. Ukoliko je redovna menstruacija 22.2. bila oskudija po količini krvarenja, javi se samo svome ginekologu da se napravi ultrazvuk.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Stambeno pitanje

Bojan Krsnik
31. 12. 2015.
AUTOR:
Bojan Krsnik
aps.soc.rada

Imam 17 godina, trudna sam 5 mjeseci i navršit ću 18 godina taman kad se dijete rodi. Dečko mi ima 18 godina, ali ne radi. Pošto je situacija doma grozna, roditelji su skroz protiv cijele situacije, ne žele da živim s njima, a i ja bih radije bila s dečkom. Moje pitanje je kakva mi prava imamo u ovakvoj situaciji i možemo li tražiti pomoć centra za socijalnu skrb pošto nemamo nikakva primanja ni krov nad glavom? Hvala.

Poštovana, sve dok ne napunite 18 godina pod skrbništvom ste svojih roditelja. Do tada oni brinu i skrbe o Vama. Ukoliko imate poremećene i narušene odnose, potrebno je potražiti pomoć nadležnog centra za socijalnu skrb kako bi Vam pomogli pri privremenom smještaju, posebice ukoliko Vaš dečko ne radi i nemate primanja koja bi bila dostatna za osiguravanje uvjeta za zdrav i siguran život djeteta.

 

 

© Mama je mama 2019