Dubravko Lepušić
27. 08. 2019.
AUTOR:
Doc.dr.sc.
Dubravko Lepušić
dr.med. spec.ginekolog

Dobar dan, evo ovako dijagnosticiran mi je hpv virus prije 4 mjececa , takoder i cin 1/2, radila sam krioterapiju, ali momak mi se nije ljecio, zanima me dali je moguce da se meni hpv nije izljecio , i ako nije dali de krioterapija moze raditi 2 puta, takoder krioterapija mi je radena 10tak dana nakon menstruacije, dali je moguce da nije pravilno napravljeno?

Poštovana, sbvakao se trebao liječiti/tretirati i partner(dečko). Krioterapija se može raditi koliko god treba po procijeni liječnika a s obzirom na trenutni nalaz.To što je rađena 10-tak dana nakon mensesa nije problem.Svakako morate nakon terapije krioterapijom ponoviti PAPA test.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Mogu li obveznici uzdržavanja biti roditelji/bake i djedovi?

Ines Bojić
25. 04. 2019.
AUTORICA:
Maja Sammsa
dipl.iur.
 

Zovem se Marija i maloljetna sam majka kćeri Nike. Otac je također maloljetan. Skrbnik malene Nike je moja majka koja je nezaposlena. Zanima me,dali je druga strana (deda i baka) dužna financijski pomagati za unuku Niku? Pokušali smo dogovorom ali ne uspijeva nam bas, kome da se obratimo kako bi trajno ostvarili prava za Niku.? Zanima me jos dali moja majka kao skrbnik ima prava na financijsku pomoc od centra za soc.skrb ili neke druge ustanove?.

Roditelji su prvi dužni uzdržavati svoje mlt. dijete, ukoliko uzdržavanje od roditelja izostane kao u ovom slučaju može skrbnik u ime djeteta podići tužbu protiv bake i djeda s očeve strane te tražiti uzdržavanje od njih.
Što se tiče ostvarivanja prava iz sustava socijalne skrbi najbolje je obratiti se nadležnom centru.

© Mama je mama 2019