Dubravko Lepušić
01. 10. 2014.
AUTOR:
Doc.dr.sc.
Dubravko Lepušić
dr.med. spec.ginekolog
Poštovani, zadnju pilulu popila sam u pon 25.8. i u petak 29.8. trebala sam dobiti menstruaciju (uvijek dobijem petkom tako), međutim nisam dobila. Danas 2.9. počela sam piti novu kutiju i danas mi se pojavila sukrvica prilikom spolnog odnosa.  Možete li mi reći imam li razloga za brigu? 
Lijep pozdrav
 
Nisam baš sasvim shvatio da li si imala ili nisi imala menses ili samo sukrvicu nakon spolnog odnosa. Razlog tog krvarenje je vjerojatno u vezi sa samim spolnim odnosom (pitanje ranice, kao što sam na jedno ranije pitanje odgovorio) pa bi bilo dobro da te ginekolog pregleda. Što se tiče tableta, radi se sedam dana pauze između kutija. Doista se neki puta zna dogoditi da menses po početku krvarenja ili trajanju ili količini krvarenja oscilira (ne bude isti) dakle može se dogoditi da se pojavi samo sukrvica, a nisi trudna no u tom slučaju nije na odmet napraviti makar UZV pregled da se vidi koji je razlog.

 

 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Što ako moram otići od kuće?


17. 12. 2013.
AUTORICA:
Vesna Šugar
mag.act.soc.

Prije dva tjedna rekla sam mami da sam trudna jer više nisam mogla izdržati. Ona je odmah rekla tati i sad je kod kuće velika napestost i svađe. Meni kažu da sam ih iznevjerila i da nikad neću završiti školu, a tata mi je rekao da oni neće brinuti za dijete jer ne žele prihvatiti mojeg dečka i da najbolje da negdje otiđem. Sve u svemu, situacija je jako napeta i mislim da ću morati otići iz kuće. Čula sam da trudnice mogu biti smještene u dom dok se situacija ne sredi.  Mogu li ja biti smještena u dom, ako sam imam 17,5 a rodit ću malo prije nego napunim 18 godina. Gdje se i kako se ostvaruje smještaj u dom. Može li me tamo mama posjećivati (jer s mamom je sve u redu, samo su odnosi s tatom jako loši). Kome da se javim? Puno hvala

Draga trudnice, dobro je da si skupila snage i rekla svojima za trudnoću. Na vijest o trudnoći, roditelji vrlo često reagiraju kao tvoji, ali to može biti samo privremeno tako. Zbog novonastale situacije u kući, dobro je da privremeno budeš smještena izvan obiteljskog doma.

Pročitaj više

© Mama je mama 2019