Nives Šikanić Dugić
27. 08. 2018.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog

Postovani,izvinjavam se na smetnji.Imam jedan manji problem vezan za pilule Jazz .Naime pijem ih vec 2.mj ovaj mjesec sam ih pila normalno i u predzanjem redu zadnju tabletu sam preskocila slucajno.Taman kada sam krenula da pijem bijele shvatila sam da je jedna preskocena.Od straha ja sam popila i bijelu i tu.I sada evo popila sam zadnju bijelu jos nisam dobila.Sta da uradim.Dal da nastavim sutra normalno sa novim blisterom ili?

S obzirom na preskočenu tabletu i da si već završila s uzimanjem cijelog pakiranja s placebo tabletama, a nisi dobila krvarenje, javi se svom ginekologu da se  napravi UZV

 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Je li predomišljanje od svadbe pred udaju veliki blam?

Martina Trbus
23. 09. 2016.
AUTORICA:
Marina Trbus
prof.psih.
Pozdrav,
je li premišljanje od svadbe pred udaju veliki blam? Kako bi to okarakterizirali?
 
Predomišljanje pred svadbu nije veliki blam niti za to postoji neko jednostavno objašnjenje na razini karaktera. Pokazuje jedino da razmišljaš o posljedicama svog ponašanja, kratkoročno i dugoročno.
Ukoliko imaš nekih sumnji oko udaje, trebaš imati na umu da je to ozbiljna obveza, dapače, to je službeni ugovor te da bi ga razvrgnula, potrebna je pravna procedura - razvod koji nije samo tehničko pitanje, već kao što zasigurno znaš, nosi sa sobom puno teških emocija.
Da zaključim, dobro razmisli što ti želiš, razgovaraj s partnerom što i kako on vidi vaš brak, kako ga ti vidiš, koja su vam očekivanja i strahovi...možda i on ima neke dileme, ali se boji razgovarati da te ne povrijedi. U svakom slučaju, razgovor o tome što ti želiš, ali i čuti što on želi, je dobar temelj za svaki odnos, a posebno za odnos u braku.
Sretno!

© Mama je mama 2019