Nives Šikanić Dugić
20. 12. 2018.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog

Pozdrav! imam 21 godinuu i pijem vec 2 godine kontracepsijske tablete (belara) nisam ih naravno pila kako sam trebala, preskakala sam ili sam znala zaboravit na vrijeme uzet.. 6.11 je bila mestruacija i trajala je 2 dana.. zatim sam opet krvarila 27.11 i trajala je do 30.11...i jučer 6.12 sam opet krvarilaaa ali su ovaj puta isli komadi neki iz rodnice.. Bolove nemam stalno ali bole me jajnici ponekad i imam grčeve oko trbuhaa, dali je vrijeme za brigu ili?

Ukoliko si i ovaj ciklus zaboravila uzeti kontracepcijsku tabletu,osim što nemaš  sigurnu zaštitu, može ti se  javiti i  krvarenje tijekom ciklusa. S obzirom na ovo zadnje obilnije  krvarenje svakako se javi svom ginekologu da se napravi ultrazvuk.

 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Može li maloljetnica zadržati dijete iako su roditelji za abortus?

Bojan Krsnik
04. 02. 2015.
AUTOR:
Bojan Krsnik
aps.soc.rada
Ako maloljetnica zatrudni i želi zadržati dijete, a roditelji žele da napravi abortus, ima li maloljetnica šanse da zadrži svoje dijete ili roditelji odlučuju umjesto nje?
 
Poštovana,
o prekidu ili zadržavanju trudnoće odlučujete sami. Jako dobro bi bilo da imate podršku obitelji i partnera. Često se zna dogoditi da roditelji burno reagiraju jer su u šoku i smatraju da Vas svojim odlukama štite, no nakon realiziranja situacije strasti se smire. Ukoliko još niste razgovarali s njima i samo se plašite tog razgovora, predlažem da zamolite partnera ili prijateljice da prisustvuju tom razgovoru kako bi Vam bili podrška.
Ukoliko su roditelji i dalje uporni, obratite se Centru za socijalnu skrb koji će zaštititi Vaša prava i interese.
Nadam se da ćete uspješno riješiti situaciju u Vašu korist, te ukoliko ste u mogućnosti posjetiti naše savjetovalište, dođite da zajednički pronađemo moguća rješenja.

© Mama je mama 2019