Nives Šikanić Dugić
23. 01. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog

Pozdrav. Imam 21 godinu. Dva mjeseca pijem kontracepcijske pilule Midiana. Upravo zavrsavam sa ovom kutijom tj popila sam dvije zelene placebo tablete i ostalo mi ih je jos 5. Nakon sto sam popila te dvije , imala sam nezasticeni spolni odnos gdje decko nije ejakulirao u mene. Kolika je mogucnost da zatrudnim ako sam trenutno na tim neaktivnim tabletama? (Krvarenje nije nastupilo zato smo i imali odnos) .. ili i za vrijeme konzumiranja tih tableta imam jednaku zastitu? Hvala

I za vrijeme uzimanja placebo tableta  imaš i dalje istu kontracepcijsku zaštitu kao i kada uzimaš tablete s hormonima.

 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Upis oca djeteta


17. 12. 2013.
AUTOR:
Igor Garić
dipl.iur.

Imam 16 godina, trudna sam i trebala bi roditi 11.2.2014. Kad sam dečku rekla da sam trudna, ostavio me i rekao  da dijete sigurno nije njegovo i da tko zna s kim sam sve bila. A dijete sigurno je njegovo jer sam samo s njim spavala. E sad, ja bi htjela da dijete ima upisanog oca, a sigurna sam da se on neće htjeti upisati i priznati da je dijete njegovo. Da li ja njega mogu nekako natjerati da prizna dijete koje je njegovo. Jel to treba ići sudskim putem?

Poštovana, s obzirom na vašu situaciju Obiteljski zakon je vrlo jasan te je na jednostavan  propisana sama procedura priznavanja očinstva. Majčinstvo i očinstvo može se priznati na zapisnik pred matičarom, centrom za socijalnu skrb ili sudom. Navedena tijela dužna su bez odgode dostaviti primjerak zapisnika matičaru nadležnom za upis djeteta u maticu rođenih.

Pročitaj više

© Mama je mama 2019