Nives Šikanić Dugić
27. 02. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog
 
Pijem legravan 6 meseci,i sad imam iznenadna krvarenja na skoro pola kutije vec 6 dana a ostalo mi je 7 tableta. Pri tom takvo nesto mi se prvi put dešava a pijem ih redovno. U cemu moze biti problem i da li nesto slicno postoji? Ginekolog Kaze da nema potrebe za paniku. Da li?
 
Za vrijeme korištenja hormonske kontracepcije može se, i nakon prva tri mjeseca korištenja, javiti povremeno kvarenje dok se piju tablete. Ukoliko je ovo prvi puta, a da nisi preskočila tabletu, tada nastavi dalje uzimati do kraja i napravi uobičajnu pauzu od 7 dana. Ukoliko se krvarenje pod tabletama ponavlja, tada se javi svome ginekologu da ti prepiše drugu kontracepciju.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Mirovina

Bojan Krsnik
01. 10. 2014.
AUTOR:
Bojan Krsnik
aps.soc.rada
Molim da me savjetujete. Otac mi je umro a roditelji su mi rastavljeni,  ja sam jedini nasljednik oca. Nemadugo majka je predala zahtjev za mirovinu, ali uz to da bi stizalo na njezin račun, pošto sam ja bila maloljetna. Nedavno sam navršila 18. i sad me zanima da li ja mogu taj broj računa promjeniti jer sam si otvorila svoj račun posebno za tu mirovinu koju bi dobivala. Bojim se da će mi majka oduzeti novce, i trošiti bez mojeg saznanja. Što bih trebala učiniti po tom pitanju?
 
Poštovana, s rješenjem o nasljeđivanju, rješenjem o mirovini i podacima o svom tekućem računu potrebno je otići u HZMO (Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje), Tvrtkova 5 (ukoliko živite u Zagrebu).
 

© Mama je mama 2019