Nives Šikanić Dugić
22. 07. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog
 
Postovani, pijem kontracepcijske tablete Belara vec cetiri mjeseca, 2.6 sam popila dvije pilule(10 dan uzimanja) zbog toga sto sam dan prije neposredno iza popijene devete pilule uzela aktivni ugljen i kasnije sam vidjela u uputama da on smanjuje djelovanje. Menstruaciju sam dobila normalno 16.6 i trajala je pet dana. Znaci ciklus mi je bio 20 dana i napravila san pauzu opet sedam. Nakon menstruacije sam imala nezasticene prekinute snosaje, te mi je 27.6 pocelo smeckasto krvarenje i trajalo je cetiri dana s tim da su mi se cetvrti dan pojavile kao zilice u iscjetku, grudice neke sluzave, a nakon toga mi je poceo bijeli (bijelo zuckasti) gusti iscjedak i traje jos. Pilule sam nakon te pauze pila redovito. Zanima me dali postoji mogucnost da sam trudna? Hvala puno unaprijed.

S obzirom da si redovno pila tablete, bez obzira na pojavu smeđeg iscjetka, imala si i punu zaštitu od trudnoće.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Bivši suprug više ne dozvoljava da dijete živi samnom!

Maja Sammsa
14. 06. 2019.
AUTORICA:
Maja Sammsa
dipl.iur.
 
Dobar Dan! Ja i muz se rastajemo,bio je sud i bio je suglasan da dijete kod mene zivi,sada mi prijeti da nezeli vise da dijete zivi kod mene i bio je agresivan,a sudska presuda je na pocetku 7 mij.,sta uciniti? napominjem da sam nezaposlena,a on je zaposlen,da li mi moze uzet dijete? unaprijed Hvala.

Prilikom razvoda braka ukoliko bračni drugovi imaju zajedničko maloljetno dijete dužni su pokrenuti postupak obveznog savjetovanja pri nadležnom centru za socijalnu skrb. Prilikom spomenutog postupka roditelji sklapaju plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi u kojem dogovaraju s kojim će roditeljem dijete živjeti, susrete i druženja s drugim roditeljem te uzdržavanje. Ukoliko roditelji ne postignu dogovor oko prethodno navedenih pitanja, sud odlučuje o istom na prijedlog nadležnog centra. Centar svoj prijedlog temelji na provedenim testiranjima, a ne činjenici koji je roditelj zaposlen. U svakom trenutku svaki od roditelja može tražiti izmjenu sudske odluke, a postupak je isti.

© Mama je mama 2019