Nives Šikanić Dugić
20. 12. 2018.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog
 

Postovanje..nalazim se u stranoj zemlji i nisam u mogucnosti otici ginekologu..imam 34 g..menga mi kasni 2mj..imala sam mucnine..vrtoglavice..ponekad probadanje u donjem dijelu trbuha..grudi natekle ..oko areola neki kao plikovi..tri pozitivna testa..jedino sam primjetila da mi sad ide al malo ponekad kao svijetlo smedji iscjedak..jos uvijek sam seksualno aktivna..vase misljennje..unaprijed hvala..imam li razloga za paniku?jos da nadodam ucestalno mokrenje..i bolovi u ledjima..mervoza umor
znam da trebam otici ginekologu..al trenutno sam u Njemackoj cekam zd..karticu..tako da jos nisam u mogucnosti otici na pregled..danas sam uradila jos jedan test inace cetvrt..pozitivan na trudnocu..radim nocnu smijenu i primjetila sam prije par dana ne vise da nocu imam taj svijetliji smedi iscjedak..posao malo stresan..a do do tada je bilo bijelo -kremasti iscjedak..stomak mi je napuhan ..blegi bolovi u ledjima ..mokrenje..promjena raspolozenja..ostali sinptoma nemam..lp i hvala unaprijed na vasoj pomoci ..  
 
Kod vas se radi  o trudnoći, s obzirom na pozitivne testove na trudnoću, kao i ostale prisutne simptome. Smeđi iscjedak zahtjeva pregled ginekologa,a dok ne obavite pregled,  apstinirajte od spolnih odnosa jer se i nakon odnosa može javljati takav iscjedak. Ginekolog će  pregledom utvrditi urednost trudnoće,a  ultrazvukom pregledati plod i maternicu

 

 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Kći se odselila dečku - što trebamo napraviti?

Ines Bojić
25. 04. 2019.
AUTORICA:
Maja Sammsa
dipl.iur.

Imam 16,9 g staru kćer koja je u vezi s dečkom od 24g, prije nekoliko dana odselila se kod njega bez naše suglasnosti.Zanima me što mi kao roditelji moramo poduzeti,da li nas se može krivično goniti zbog njihovog zajedničkog života,moramo li prijaviti na socijalnu skrb njen odlazak od kuće i da li postoji kazneno djelo s njegove strane budući da je on punoljetan i stariji od nje 7g.

Dijete se smatra osoba mlađa od 18 godina i roditelji su ti koji određuju mjesto stanovanja djeteta. Budući se se radi o djetetu - djevojci 17 godina njezino se mišljenje uzima u obzir ovisno o dobi i zrelosti. Ukoliko postoje problemi u ponašanju na strani djeteta roditelji se mogu obratiti centru (odjel PUP) i zatražiti savjet o načinu na koji postupati s djetetom. Kaznena prijava se podnosi protiv roditelja ako postoji sumnja na počinjenje kaznenog djela. Ukoliko je djevojka od 17 godina dobrovoljno s mladićem od 24 godine nema elemenata kaznenog djela.

© Mama je mama 2019