Nives Šikanić Dugić
14. 01. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog

Pozdrav....nadam se da cete mi moci pomoci...naime prije godinu i pol sam imala propalu trudnocu u 8 tjednu..nestali su otkucaji...sada sam ponovo trudna i u 11 tjednu sam...naime od prekjucer su mi se simptomi smanjili...osjecam neprekidnu blagu bol u doljnjem dijelu trbuha i donjem.dijelu kicme...zanima me dali je to nagovjestaj da nesto nije u redu..da se sprema ponovo pobacaj ili su to normalne pojave u 11 tjednu..ta dva dana me boli i glava...

S obzirom na prethodnu neuspješnu trudnoću i bolove koje imate  javite se odmah ginekologu da vas pregleda  i onda ćete najbolje znati da li je sve u redu.

 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Pravo na pomoć u slučaju nezaposlenosti


15. 01. 2015.
AUTORICA:
Vesna Šugar
mag.act.soc.

Poštovani,
javljam Vam se jer se nalazim u teškoj situaciji. Imam 19 godina i trudna sam 8 mjeseci. Ako sve bude po planu i programu bebica bi se trebala roditi 15.01.2015. Dečko i ja živimo kao podstanari i nemamo nikakvih primanja, a i oboje smo nezaposleni. Molila bih Vas da mi kažete imam li pravo na kakvu vrstu pomoći.


Imat ćeš pravo na porodiljnu naknadu, pomoć za opremu djeteta, dječji doplatak i pomoć od grada. Obrati se svom Centru za socijalnu skrb, zatraži privremen smještaj u Dječjem domu Zagreb. Osim smještaja, postoji mogućnost i druge vrste pomoći za koju te savjetujemo da se javiš svom socijalnom radniku koji će ti dodatno objasniti koja sve prava možeš ostvariti.

 

 

 

© Mama je mama 2019