Dubravko Lepušić
14. 02. 2019.
AUTOR:
Doc.dr.sc.
Dubravko Lepušić
dr.med. spec.ginekolog
 
Trudna sam 30 tjedana pojavio mi se gust sluzav iscjedak pa me zanima dali je to normalno

Iscjedak tijekom trudnoće može biti pojačan i ne smatra se nečim patološkim ako nema crvenila ili pečenja ili ako ev nije i vodenast što bi bilo sumnjivo da je možda pukao vodenjak. No u svakom slučaju najsigurnije je učiniti ginekološki/trudnički pregled

Postavi pitanje našim stručnjacima

Može li maloljetnica zadržati dijete iako su roditelji za abortus?

Bojan Krsnik
04. 02. 2015.
AUTOR:
Bojan Krsnik
aps.soc.rada
Ako maloljetnica zatrudni i želi zadržati dijete, a roditelji žele da napravi abortus, ima li maloljetnica šanse da zadrži svoje dijete ili roditelji odlučuju umjesto nje?
 
Poštovana,
o prekidu ili zadržavanju trudnoće odlučujete sami. Jako dobro bi bilo da imate podršku obitelji i partnera. Često se zna dogoditi da roditelji burno reagiraju jer su u šoku i smatraju da Vas svojim odlukama štite, no nakon realiziranja situacije strasti se smire. Ukoliko još niste razgovarali s njima i samo se plašite tog razgovora, predlažem da zamolite partnera ili prijateljice da prisustvuju tom razgovoru kako bi Vam bili podrška.
Ukoliko su roditelji i dalje uporni, obratite se Centru za socijalnu skrb koji će zaštititi Vaša prava i interese.
Nadam se da ćete uspješno riješiti situaciju u Vašu korist, te ukoliko ste u mogućnosti posjetiti naše savjetovalište, dođite da zajednički pronađemo moguća rješenja.

© Mama je mama 2019