Dubravko Lepušić
27. 02. 2019.
AUTOR:
Doc.dr.sc.
Dubravko Lepušić
dr.med. spec.ginekolog
 
Poštovana, Jucer sam bila na UZ i ljekar me je uputio u veci grad samo zato sto su bebina usta bila dugo otvorena (zatvorila je na sekundu, pa opet otvorila sirom), rekao je da to moze da upucujena na mnogo toga, rascijep usne, nepca.. Ali on nije dovoljno strucan da daje dijagnoze. Prije ponedeljka uopste ne moze da se zakaze pregled, a ja cu da poludim od brige. Inace sam 27+3 dan trudnoce. Ostale mjere su kaze u redu (bdp 77, hc 269, ac 223, fl 48), jer sam i ja krupna i visoka, do sad je beba imala zatvorena usta na pregledima i nista nije upucivalo ni na kakav problem. Hvala unaprjed na odgovoru.

To sa zatvorenim i otvorenim ustima nije nikakav kriterij ev rascjepa usne. Mozda cisto radi provjere da ucinite 3 D uzv pregled s posebnim pregledom celjusti.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Kći se odselila dečku - što trebamo napraviti?

Ines Bojić
25. 04. 2019.
AUTORICA:
Maja Sammsa
dipl.iur.

Imam 16,9 g staru kćer koja je u vezi s dečkom od 24g, prije nekoliko dana odselila se kod njega bez naše suglasnosti.Zanima me što mi kao roditelji moramo poduzeti,da li nas se može krivično goniti zbog njihovog zajedničkog života,moramo li prijaviti na socijalnu skrb njen odlazak od kuće i da li postoji kazneno djelo s njegove strane budući da je on punoljetan i stariji od nje 7g.

Dijete se smatra osoba mlađa od 18 godina i roditelji su ti koji određuju mjesto stanovanja djeteta. Budući se se radi o djetetu - djevojci 17 godina njezino se mišljenje uzima u obzir ovisno o dobi i zrelosti. Ukoliko postoje problemi u ponašanju na strani djeteta roditelji se mogu obratiti centru (odjel PUP) i zatražiti savjet o načinu na koji postupati s djetetom. Kaznena prijava se podnosi protiv roditelja ako postoji sumnja na počinjenje kaznenog djela. Ukoliko je djevojka od 17 godina dobrovoljno s mladićem od 24 godine nema elemenata kaznenog djela.

© Mama je mama 2019