Dubravko Lepušić
10. 04. 2019.
AUTOR:
Doc.dr.sc.
Dubravko Lepušić
dr.med. spec.ginekolog
 
Postovani, Molim vas za savet 22. nedelja sam trudnoće i ginekolog je rekao da imam visak plodove vode a beba ima 600g sto je mnogo za ovu nedelju. Čekam rezultate da li je gestacijski dijabetes inače moja kilaza je mala svega 50kg slatkiše ne jedem vrlo malo voća i to su mi izbacili. Na sta ukazuje ovako veliko napredovanje bebe?

Jedna od prvih stvari koje se kontroliraju u ovim slucajevima je pitanje povisenog secera odnosno dijabetesa tako da to svakako treba rascistiti. To je jedan od najcescih i glavnih razloga viska plodne vode i vece bebe. Jedenje ili ne jedenje slatkog nema veze s tim kao ni vasa trenutna kilaza.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Treba li otac vratiti dijete ako ga je on odveo na viđanje?

Ivana Biuk
03. 04. 2018.
AUTORICA:
Ivana Biuk
mag.iur.

Pozdrav. Imam 22g i 4-godisnjeg sina iz izvanbracne zajednice. Otac zivi u drugom gradu udaljen 2h od nase adrese stanovanja. Sudski je dobio kako i kada moze vidjati dijete,ali mene muci jedno pitanje. Takodjer je sudski doneseno kada otac odvede dijete svojoj kuci ja moram ici drugi dan po dijete...zar nije pravilo kada jedan roditelj uzme dijete od drugoga da ga i vrati?! Hvala

Poštovana, Nema pravila  ni zakonske obveze da jedan roditelj uzme dijete i da ga vrati, već je potrebno pridržavati se sudske odluke kako je sudac odlučio u Vašem  predmetu.

© Mama je mama 2019