Dubravko Lepušić
30. 05. 2019.
AUTOR:
Doc.dr.sc.
Dubravko Lepušić
dr.med. spec.ginekolog

Postovani, Prosle godine sam imala konizaciju i rekonizaciju, dijagnoza Cis..nakon toga uredni nalazi. Sada sam trudna, 21 nedjelja i doktori me savjetuju strogo mirovanje do 28 nedjelje. Nalaz grlica je uredan ali s obzirom da je zbog intervencija on ostecen i skracen na 2,1cm, preventivno mirovanje. Zanima me, zasto mi ie doktor rekao mirovanje bas do 28.nedjelje a nakon toga da sam slobodna sto se tice mirovanja, zar ne bi bilo logicno da mirujem citavu trudnocu?
Veoma zahvalna, Jelena

 
Da, bilo bi logicno. Ja bi preporucio mirovanje cijelu trudnocu. Ne morate se striktno leci u krevet i mirovati ali manje kretanja i tezeg nosenja . 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Stambeno pitanje

Bojan Krsnik
31. 12. 2015.
AUTOR:
Bojan Krsnik
aps.soc.rada

Imam 17 godina, trudna sam 5 mjeseci i navršit ću 18 godina taman kad se dijete rodi. Dečko mi ima 18 godina, ali ne radi. Pošto je situacija doma grozna, roditelji su skroz protiv cijele situacije, ne žele da živim s njima, a i ja bih radije bila s dečkom. Moje pitanje je kakva mi prava imamo u ovakvoj situaciji i možemo li tražiti pomoć centra za socijalnu skrb pošto nemamo nikakva primanja ni krov nad glavom? Hvala.

Poštovana, sve dok ne napunite 18 godina pod skrbništvom ste svojih roditelja. Do tada oni brinu i skrbe o Vama. Ukoliko imate poremećene i narušene odnose, potrebno je potražiti pomoć nadležnog centra za socijalnu skrb kako bi Vam pomogli pri privremenom smještaju, posebice ukoliko Vaš dečko ne radi i nemate primanja koja bi bila dostatna za osiguravanje uvjeta za zdrav i siguran život djeteta.

 

 

© Mama je mama 2019