Nives Šikanić Dugić
14. 01. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog

Nakon zadnjeg dana menstruacije(trajanje 6dana) 10.dan dobijam opet menstruaciju što mi se nikad nije desilo(ciklusi cca 33dana),menstruacija normalna uz malo veću količinu ugrušaka.Ono što me brine je što ta menstruacija još traje(danas je 8.dan).Trazila sam online ali nisam našla mogući uzrok.Ginekolog mi je na godišnjem.Odnose imam redovito.Molim mišljenje i savjet.Srdačan pozdrav!

S obzirom da si ponovo dobila menstruaciju deseti dan ciklusa koja je bila i obilnija vjerojatno se radi o hormonskom poremećaju ovaj ciklusa, ali se svejedno javi svome ginekologu da se napravi ultrazvuk i isključi uredna građa jajnika.Ukoliko krvarenje ne prestane tada će se regulirati i zaustaviti krvarenje.

 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Što ako moram otići od kuće?


17. 12. 2013.
AUTORICA:
Vesna Šugar
mag.act.soc.

Prije dva tjedna rekla sam mami da sam trudna jer više nisam mogla izdržati. Ona je odmah rekla tati i sad je kod kuće velika napestost i svađe. Meni kažu da sam ih iznevjerila i da nikad neću završiti školu, a tata mi je rekao da oni neće brinuti za dijete jer ne žele prihvatiti mojeg dečka i da najbolje da negdje otiđem. Sve u svemu, situacija je jako napeta i mislim da ću morati otići iz kuće. Čula sam da trudnice mogu biti smještene u dom dok se situacija ne sredi.  Mogu li ja biti smještena u dom, ako sam imam 17,5 a rodit ću malo prije nego napunim 18 godina. Gdje se i kako se ostvaruje smještaj u dom. Može li me tamo mama posjećivati (jer s mamom je sve u redu, samo su odnosi s tatom jako loši). Kome da se javim? Puno hvala

Draga trudnice, dobro je da si skupila snage i rekla svojima za trudnoću. Na vijest o trudnoći, roditelji vrlo često reagiraju kao tvoji, ali to može biti samo privremeno tako. Zbog novonastale situacije u kući, dobro je da privremeno budeš smještena izvan obiteljskog doma.

Pročitaj više

© Mama je mama 2019