Nives Šikanić Dugić
15. 01. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog

Zdravo, imam 17 godina i inače imam bolne mjesečnice. Pms me uhvatio još jučer i znam da inače par dana imama bolove u stomaku to jeste u jajnicima ali od jučer sam dobila bolove i u predijelu stomaka s lijeve pa na desnu i onda na sredinu stomaka ne znam da li da idem liječniku ili je to moguće u pmsu ali jajnici me također bole kao prije jedino me nova bol brine u stomaku.. Lijep pozdrav

Bolove u donjem dijelu trbuha može uzrokovati  i upala mjehura , problemi s crijevima, upala ili ciste  jajnika, kao i priprema prema nadolazećoj menstruaciji.  Bez laboratorijskih nalaza i ultrazvuka teško je reći o čemu se radi, pa se javi svojoj obiteljskoj liječnici da se naprave pretrage i vidi zbog čega imaš bolove.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Može li maloljetnica zadržati dijete iako su roditelji za abortus?

Bojan Krsnik
04. 02. 2015.
AUTOR:
Bojan Krsnik
aps.soc.rada
Ako maloljetnica zatrudni i želi zadržati dijete, a roditelji žele da napravi abortus, ima li maloljetnica šanse da zadrži svoje dijete ili roditelji odlučuju umjesto nje?
 
Poštovana,
o prekidu ili zadržavanju trudnoće odlučujete sami. Jako dobro bi bilo da imate podršku obitelji i partnera. Često se zna dogoditi da roditelji burno reagiraju jer su u šoku i smatraju da Vas svojim odlukama štite, no nakon realiziranja situacije strasti se smire. Ukoliko još niste razgovarali s njima i samo se plašite tog razgovora, predlažem da zamolite partnera ili prijateljice da prisustvuju tom razgovoru kako bi Vam bili podrška.
Ukoliko su roditelji i dalje uporni, obratite se Centru za socijalnu skrb koji će zaštititi Vaša prava i interese.
Nadam se da ćete uspješno riješiti situaciju u Vašu korist, te ukoliko ste u mogućnosti posjetiti naše savjetovalište, dođite da zajednički pronađemo moguća rješenja.

© Mama je mama 2019