Nives Šikanić Dugić
14. 06. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog
 
Dobar dan. Imam 20 godina. Dobila sam 2012. i ponekad mi ne redovna menstruacija ponekad nije, ove godine nisam dobila 3 mjeseca i odlucila sam da odem doktoru.
Isla sam prije 2 mjeseca ginekologu i UZV mi je ustanovljeno da imam sindrom policisticnih jajnika da sam rođena sa takvim jajnicima. Unazad 2 godine sam imala upalu mokracnih kanala i doktorica mi je rekla da odem na pregled ginekologu UZV i rekao je da je sve okej. Dobila sam tablete utrogestan 100mg da pijem 10 dana 2x1 pa opet 10 dana 2x1 nakon 16 dana I menstruacije. Popila sam to prvi put mi je isto bas puno, vec evo drugi put mi nema toliko puno pomalo svaki dan. Propisala mi je i folnu kiselinu da pocnem piti. Doktorica takodjer kaze kad mi je vidjela ruke da imam vise muskih nego zenskih hormona i da imam ppjacanu dlakavost. Imam 100kg i pokusavala sam da skinem na razne nacine i isharom i treningom ali nista stomak se odjednom napuse. Sta da radim, da li da idem nekom drugom doktoru ili da nastavim sa ovom terapijom? Hvala.

Doktorica ti je prepisala utrogestan radi regulacije menstruacijskog ciklusa. S obzirom na tvoju kilažu, pojačanu dlakavost, neredovite menstruacije preporučam ti pregled endokrinologa ( specijalist za sve žlijezde, pa tako i za jajnik) i koji će napraviti cijelu obradu, a isto tako, uz upute, pomoći ti i u redukciji težine.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Jesam li dužna bivšem suprugu slati slike djece?

Ines Bojić
25. 04. 2019.
AUTORICA:
Maja Sammsa
dipl.iur.
 
 
Dobar dan,zanima me otac je dijetetov u inozemstvu tamo radi i zivi,rastajemo se,da li sam ja duzna njemu slike slati od dijeteta?i kakva je sva moja duznost? hvala unaprijed

Nigdje ne pise da ste mu duzni slati slike. Duzni ste razmjenjivati bitne informacije vezane za dijete, vezane za zdravlje, skolovanje i sl.
 

© Mama je mama 2019