Nives Šikanić Dugić
31. 10. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog
 

Poštovanje doktorice, imam 23 godine, uredne cikluse na 28 dana. Prošli mjesec došlo je do poremećaja, zadnja menstruacija je bila 02.09, pa se krvarenje ponovo javilo 15.9 i trajalo 4 dana, i opet 29.09 i trajalo vise od 7 dana i posjetila sam ginekologa. On je utvrdio vaginalni ultrazvuk i nalaz je AVF 67*56 endometrij 4 adneksa bo, i dijagnoza metrorhagija dff. I propisao tablete Primolut Nor. Molim Vas za Vaše mišljenje. Lijep pozdrav

Ti si imala prave menstruacije 2.9. i 29.9.,a krvarenje od 15 .9. ,ukoliko je bilo oskudnije, može biti ovulatorno, jer si točno za 14 dana dobila slijedeću menstruaciju. Ukoliko je to krvarenje bilo obilno kao uobičajena menstruacija, onda je to ubačena menstruacija i, da se to ponovo spriječi slijedeći mjesec, tvoj ginekolog je uveo Primolut Nor. Učini kako ti je ginekolog rekao.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Upis oca djeteta


17. 12. 2013.
AUTOR:
Igor Garić
dipl.iur.

Imam 16 godina, trudna sam i trebala bi roditi 11.2.2014. Kad sam dečku rekla da sam trudna, ostavio me i rekao  da dijete sigurno nije njegovo i da tko zna s kim sam sve bila. A dijete sigurno je njegovo jer sam samo s njim spavala. E sad, ja bi htjela da dijete ima upisanog oca, a sigurna sam da se on neće htjeti upisati i priznati da je dijete njegovo. Da li ja njega mogu nekako natjerati da prizna dijete koje je njegovo. Jel to treba ići sudskim putem?

Poštovana, s obzirom na vašu situaciju Obiteljski zakon je vrlo jasan te je na jednostavan  propisana sama procedura priznavanja očinstva. Majčinstvo i očinstvo može se priznati na zapisnik pred matičarom, centrom za socijalnu skrb ili sudom. Navedena tijela dužna su bez odgode dostaviti primjerak zapisnika matičaru nadležnom za upis djeteta u maticu rođenih.

Pročitaj više

© Mama je mama 2019