Nives Šikanić Dugić
27. 08. 2018.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog

Postovanje, bila sam na propuhivanju jajovoda receno mi je da je oskudno prosla tekućina kroz oba jajovoda te je mogućnost van maternicne trudnoce. Mene zanima kad mogu raditi operaciju ili nesto? Jer zelim rijesiti sto prije da mogu imati djecu, hvala lp

Dijagnostička metoda propuhivanja jajovoda obavlja se u okviru obrade steriliteta,odnosno kod otežanog zanošenja. Ukoliko postoji problem u njihovoj prohodnosti to se rješava mikrokirurškim op.zahvatom, češće u mlađih pacijentica ili metodom potpomognute oplodnje. Javi se svojem ginekologu koji će te dalje savjetovati i uputiti na daljnje postupke.

 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Bivši suprug više ne dozvoljava da dijete živi samnom!

Maja Sammsa
14. 06. 2019.
AUTORICA:
Maja Sammsa
dipl.iur.
 
Dobar Dan! Ja i muz se rastajemo,bio je sud i bio je suglasan da dijete kod mene zivi,sada mi prijeti da nezeli vise da dijete zivi kod mene i bio je agresivan,a sudska presuda je na pocetku 7 mij.,sta uciniti? napominjem da sam nezaposlena,a on je zaposlen,da li mi moze uzet dijete? unaprijed Hvala.

Prilikom razvoda braka ukoliko bračni drugovi imaju zajedničko maloljetno dijete dužni su pokrenuti postupak obveznog savjetovanja pri nadležnom centru za socijalnu skrb. Prilikom spomenutog postupka roditelji sklapaju plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi u kojem dogovaraju s kojim će roditeljem dijete živjeti, susrete i druženja s drugim roditeljem te uzdržavanje. Ukoliko roditelji ne postignu dogovor oko prethodno navedenih pitanja, sud odlučuje o istom na prijedlog nadležnog centra. Centar svoj prijedlog temelji na provedenim testiranjima, a ne činjenici koji je roditelj zaposlen. U svakom trenutku svaki od roditelja može tražiti izmjenu sudske odluke, a postupak je isti.

© Mama je mama 2019