Nives Šikanić Dugić
21. 12. 2018.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog
 

Poštovani,imam 28 godina i zbog problema sa žučnom kesom mi je preporučeno da prestanem sa upotrebom antibebi pilula. Preporučena mi je lokalna kontracepcija,u vidi Pharmatex vaginaleta. Moje pitanje je,kolika je efikasnost istih,ako se koriste pravilno? Hvala unapred.

Pharmatex vag. sadrže spermicidno sredstvo koje uništava spermije. Smanjuje rizik od trudnoće, ali je manje djelotvorna od: hormonske kontracepcije, spirale ,vaginalnog prstena dijafragme,kondoma.

 

 

 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Mirovina

Bojan Krsnik
01. 10. 2014.
AUTOR:
Bojan Krsnik
aps.soc.rada
Molim da me savjetujete. Otac mi je umro a roditelji su mi rastavljeni,  ja sam jedini nasljednik oca. Nemadugo majka je predala zahtjev za mirovinu, ali uz to da bi stizalo na njezin račun, pošto sam ja bila maloljetna. Nedavno sam navršila 18. i sad me zanima da li ja mogu taj broj računa promjeniti jer sam si otvorila svoj račun posebno za tu mirovinu koju bi dobivala. Bojim se da će mi majka oduzeti novce, i trošiti bez mojeg saznanja. Što bih trebala učiniti po tom pitanju?
 
Poštovana, s rješenjem o nasljeđivanju, rješenjem o mirovini i podacima o svom tekućem računu potrebno je otići u HZMO (Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje), Tvrtkova 5 (ukoliko živite u Zagrebu).
 

© Mama je mama 2019