Dubravko Lepušić
27. 02. 2019.
AUTOR:
Doc.dr.sc.
Dubravko Lepušić
dr.med. spec.ginekolog
 
Postovana dr., imam 27 god i 3 spontana iza sebe .. pa me zanima i Vase misljenje. posle 2 spontanog uradila sam dosta pretraga od cijele imunologije kariotipa briseva torc stitne zlijezde trombofilije i tu je nadjen homozigot na pai 1 4g kroz 4g....i 3 trudnocu primala kleksan 0.4 i ponovo spontani ... visoka sam 186 a teska 79 kg....neki hematolozi kazu da ta trombofilija uopste nije strasna i da to nije uzrok pobacajima

Postovana s obzirom na sve izneseno ocito se radi o kompleksnom problemu na koji se ne moze odgvoriti na ovaj nacin bez detaljnig uvida u sve nalaze i cjelokupnu povijest bolesti, pa Vam stoga predlazem da odete na Kliniku na Odjel Patologije trudnoce radi savjetovanja , pregleda te planirana dodatnih pretraga.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Može li maloljetnica zadržati svoje dijete iako su roditelji za pobačaj?

Bojan Krsnik
08. 07. 2016.
AUTOR:
Bojan Krsnik
aps.soc.rada
Ako maloljetnica zatrudni i želi zadržati dijete,  a roditelji žele da napravi abortus, imali maloljetnica šanse da zadrži svoje dijete ili roditelji odlučuju umjesto nje?
 
Poštovana,
o prekidu ili zadržavanju trudnoće odlučujete sami. Jako dobro bi bilo da imate podršku obitelji i partnera. Često puta se zna dogoditi da roditelji burno reagiraju jer su u šoku i smatraju da Vas svojim odlukama štite, no nakon realiziranja situacije strasti se smire. Ukoliko još niste razgovarali s njima i samo se plašite tog razgovora, predlažem da zamolite partnera ili prijateljice da prisustvuju tom razgovoru kako bi Vam bili podrška.
 
Ukoliko su roditelji i dalje uporni, obratite se Centru za socijalnu skrb koji će zaštititi Vaša prava i interese.
 
Nadam se da ćete uspješno riješiti situaciju u Vašu korist, te ukoliko ste u mogućnosti posjetiti naše savjetovalište, dođite da zajednički pronađemo moguća rješenja.

 

© Mama je mama 2019