Nives Šikanić Dugić
22. 07. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog
 
Poštovani, Možda paničarim bez razloga, ali bolje da Vas pitam za mišljenje da budem barem malo mirnija.
Naime, prošli mjesec (9.6.) kad sam već imala klasične simptome PMS-a, imala sam odnos bez zaštite. U roku 48 h sam popila pilulu Escapelle i dobila menstruaciju idući dan. Trajala je možda dan-dva duže nego inače (sve skupa oko 8 dana). Inače imam 22 god., dobivam svaki mjesec menstruaciju, ali mi je razmak između nekad 28 dana, nekad 25, 26, pa 30, 35 pa do 40 itd.
Danas, 16.-17. dan nakon završetka te zadnje menstruacije sam primijetila malo tamnije krvi na ulošku. Nemam nikakve simptome, osjećam se dobro, kao i inače. Nikad prije mi se to nije dogodilo, ne znam dal je uzrok pilula ili nešto drugo?
Unaprijed hvala na odgovoru. Lp

S obzirom na ciklus od 25-40 dana i pojavu oskudog krvarenje 16/17.dc. moguće je da se javilo ovulatorno krvarenje koje obično traje nekoliko dana, ali je puno oskudnije nego normalna menstruacija.Ukoliko se radi o takvom krvarenju trebala bi dobiti menstruaciju za 2 tjedna od tog krvarenja. Prati obilnost ovog krvarenja i ako se produži ili postane obilnije ili ako ne dobiješ mnstruaciju za 2 tjedna, javi s svom ginekologu da napravi ultrazvuk.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Bivši suprug više ne dozvoljava da dijete živi samnom!

Maja Sammsa
14. 06. 2019.
AUTORICA:
Maja Sammsa
dipl.iur.
 
Dobar Dan! Ja i muz se rastajemo,bio je sud i bio je suglasan da dijete kod mene zivi,sada mi prijeti da nezeli vise da dijete zivi kod mene i bio je agresivan,a sudska presuda je na pocetku 7 mij.,sta uciniti? napominjem da sam nezaposlena,a on je zaposlen,da li mi moze uzet dijete? unaprijed Hvala.

Prilikom razvoda braka ukoliko bračni drugovi imaju zajedničko maloljetno dijete dužni su pokrenuti postupak obveznog savjetovanja pri nadležnom centru za socijalnu skrb. Prilikom spomenutog postupka roditelji sklapaju plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi u kojem dogovaraju s kojim će roditeljem dijete živjeti, susrete i druženja s drugim roditeljem te uzdržavanje. Ukoliko roditelji ne postignu dogovor oko prethodno navedenih pitanja, sud odlučuje o istom na prijedlog nadležnog centra. Centar svoj prijedlog temelji na provedenim testiranjima, a ne činjenici koji je roditelj zaposlen. U svakom trenutku svaki od roditelja može tražiti izmjenu sudske odluke, a postupak je isti.

© Mama je mama 2019