Dubravko Lepušić
18. 02. 2014.
AUTOR:
Doc.dr.sc.
Dubravko Lepušić
dr.med. spec.ginekolog

Moj dečko i ja smo (dok su mi bili plodni dani) imali odnos. Svršio je sa strane u maramicu i obrisao se. Kasnije za dva sata smo opet imali odnos (nezaštićeni). Želim znati je li bilo dovoljno obrisati se tj. je li se to osušilo do idućeg odnosa i postoji li mogućnost trudnoće? Zanima me i je li igdje moguće nabaviti pilule za dan poslije bez recepta ili nešto slično?

Brisanje maramicom često puta nije dovoljno i u slučaju koji opisuješ, može doći do trudnoće. Bilo bi dobro da uzmeš tabletu za dan poslije. Tablete idu jedino uz recept i preporuku liječnika nakon kraćeg razgovora (nije komplicirano i ne moraš se toga bojati).

 

 

 

 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Mirovina

Bojan Krsnik
01. 10. 2014.
AUTOR:
Bojan Krsnik
aps.soc.rada
Molim da me savjetujete. Otac mi je umro a roditelji su mi rastavljeni,  ja sam jedini nasljednik oca. Nemadugo majka je predala zahtjev za mirovinu, ali uz to da bi stizalo na njezin račun, pošto sam ja bila maloljetna. Nedavno sam navršila 18. i sad me zanima da li ja mogu taj broj računa promjeniti jer sam si otvorila svoj račun posebno za tu mirovinu koju bi dobivala. Bojim se da će mi majka oduzeti novce, i trošiti bez mojeg saznanja. Što bih trebala učiniti po tom pitanju?
 
Poštovana, s rješenjem o nasljeđivanju, rješenjem o mirovini i podacima o svom tekućem računu potrebno je otići u HZMO (Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje), Tvrtkova 5 (ukoliko živite u Zagrebu).
 

© Mama je mama 2018