Nives Šikanić Dugić
10. 04. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog
 
Postovani, Imam 18 godina.Prilikom prvog odnosa(gubljenje nevinosti) nastalo je malo ostecenje sluzokoze izmedju vagine i anusa,predpostavljam da se to desilo zbog suvoce.Posle nedelju dana je to malo zaraslo i imali smo opet odnose i ta sluzokoza je opet pukla ali za razliku od prvog puta vlaznost je postojala.Ako imate savet ili resenje za ovaj problem.
Hvala unapred.

Područje između predvorja rodnice i anusa je vrlo osjetljivo i može nastati kožni rascjep. Potrebno je uzeti kremu koja je kombinacija kortikosteroida i antibiotika (npr. Geokorton mast i mazati 2 x dnevno do 7 dana ) ili neku sličnu kombinaciju.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Prijetnja zatvorom

Bojan Krsnik
23. 12. 2016.
AUTOR:
Bojan Krsnik
aps.soc.rada
Imam 15 godina i trudna sam, u vezi sam s dečkom koji ima 19 godina. Mama mi prijeti ako ne pobacim da će ga strpati u zatvor. Može li ona to napraviti?
 
Poštovana,
Kaznenim zakonom (NN, broj: 144/12) člankom 158. propisano je da tko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s djetetom mlađim od 15 godina, ili ga navede da izvrši spolni odnošaj ili s njime izjednačenu spolnu radnju s trećom osobom ili da nad samim sobom izvrši sa spolnim odnošajem izjednačenu spolnu radnju, kaznit će se kaznom zatvora od 1 do 10 godina.
Dakle, zakonom je zabranjen spolni odnos punoljetne osobe s maloljetnom osobom do 15 godine (osoba ispod 14 godina je dijete), a od 15 do 18 godine, samo uz njezin pristanak.
Obzirom da ste Vi prema Vašim riječima u ljubavnoj vezi s 19-godišnjakom vlastitom voljom, isto nije zakonom kažnjivo.

 

© Mama je mama 2019