Nives Šikanić Dugić
23. 01. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog

Dobar dan, imam 18 godina. I nisam se susretala sa ovakvim situacijama do sada. Zato i panicim. Osjetila sam bol blizu klitorisa i kada sam pogledala uocila sam da sa lijeve strane ima mali otok i crvenilo. Opipala sam, u unutrasnjosti kao da je kuglica i prilicno je bolna. Djeluje mi poput nekog upalnog procesa kod zlijezda. Da li je moguce tako nesto i imam li razloga za brigu?


Moguće  je da je upaljena žlijezda  ili cistica. Ukoliko ti je bolno javi se ginekologu za pregled  da  vidi o čemu se radi te ev. prepiše  antibiotik.

 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Mogu li dobiti skrbništvo ako sam nezaposlena?

Ines Bojić
25. 04. 2019.
AUTORICA:
Maja Sammsa
dipl.iur.
 
 
Dobar dan,ja i muz se rastajemo,imamo sud 9.1.,imamo dijete od godinu dana,imat cemo zajednicko skrbnistvo,on je u inozemstvu tamo radi,i zivi,ja nemam posao,sad me zanima kako ja mogu dobiti skrbnistvo? jer kad sud zavrsi potrazit cu posao.

Roditelji imaju zajedničku roditeljsku skrb samo ako su zajedno ispunili plan o zajedničkoj roditeljskoj skrbi koji je sud potvrdio. Ukoliko nisu uspjeli popuniti plan, sud donosi odluku s kim će dijete živjeti, susrete i druženja i alimentaciju, onda taj roditelj ima roditeljsku skrb. Ukoliko je otac u inozemstvu i ne može ispunjavati sadržaj svoje roditeljske skrbi, majka može tražiti samostalnu roditeljsku skrb na sudu.

© Mama je mama 2019