Nives Šikanić Dugić
04. 02. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog

Da li je moguce da partner nema ureaplazmu ako imam ja? I da li je moguce da su mu nalazi iz laboratorije pogresno pokazali negativne nalaze na ureaplazmu ? Ja sam se uspjesno izlijecila. Nakon toga smo imali jedan seksualni odnos. Ako ipak ima ureaplazmu , da li mi je tim jednim odnosom ponovno mogao prenjeti ? Pozdrav.

Ureaplasma urealyticum je spolno prenosiva parazitska bakterija. Kao takva uvijek se provodi terapija oba partnera, po mogućnosti istovremeno,  bez obzira kod koga je dokazana. Kako kod partnera  nije dokazana  bakterija, preporučan ti da, nakon 1mj od nezaštićenog spolnog odnosa,   ponoviš  bris na Ureaplasmu da budeš sigurna da nema infekcije.

 

Postavi pitanje našim stručnjacima

Može li maloljetnica zadržati svoje dijete iako su roditelji za pobačaj?

Bojan Krsnik
08. 07. 2016.
AUTOR:
Bojan Krsnik
aps.soc.rada
Ako maloljetnica zatrudni i želi zadržati dijete,  a roditelji žele da napravi abortus, imali maloljetnica šanse da zadrži svoje dijete ili roditelji odlučuju umjesto nje?
 
Poštovana,
o prekidu ili zadržavanju trudnoće odlučujete sami. Jako dobro bi bilo da imate podršku obitelji i partnera. Često puta se zna dogoditi da roditelji burno reagiraju jer su u šoku i smatraju da Vas svojim odlukama štite, no nakon realiziranja situacije strasti se smire. Ukoliko još niste razgovarali s njima i samo se plašite tog razgovora, predlažem da zamolite partnera ili prijateljice da prisustvuju tom razgovoru kako bi Vam bili podrška.
 
Ukoliko su roditelji i dalje uporni, obratite se Centru za socijalnu skrb koji će zaštititi Vaša prava i interese.
 
Nadam se da ćete uspješno riješiti situaciju u Vašu korist, te ukoliko ste u mogućnosti posjetiti naše savjetovalište, dođite da zajednički pronađemo moguća rješenja.

 

© Mama je mama 2019