Nives Šikanić Dugić
10. 04. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog
 
Poštovanje,imam 23 godine i nisam jos imala odnose.Naime,vec zadnjih 7 mjeseci imam jake upale koje me izbacuju iz takta.Pojacan gusti žut iscjedak,i ne podnosljiva bol vagine(bol nije praćen pri mokrenju)dovode do ludila.Tih zadnjih 7 mjeseci i mjesecni ciklus je postao neredovit,kasni,traje dan ili ga nema nikako.Obratila sam se ginekologu,koji mi je dao da uradim nalaz hormona i inzulnemije(iste nalaze cekam).Rekao je da imam polucisticne jajnike te mi dao Infolic prasak(dodatak prehrani)i duphaston(da regulise menstruaciju.To sam pocela koristit i 01.02.19 imala sam normalnu prvu menstruaciju nakon svih ovih neredovitih ,ali bol vagine je ne podnosljiv.Pila sam razne cajeve,toplim se i ne znam odkud tolike upale.Sad me vec bol navodi na plač,nemam volje ni za čim te sam prije 5 dana ponovo otisla ginekologu drugom da se posavjetujem,te je rekao da je gljivicna infekcija i dao mi nifuran i flunazol tablete međutim ne osjecam nikakvo poboljsanje.Šta da radim? Hvala unaprijed

Očito da imaš dva problema, s menstruacijama ,ali i upalnim promjenama u rodnici koje se manifestiraju bolovima. Što se tiče ciklusa izvadila si hormonske nalaze i oni će pokazati da li se radi o policističnim jajnicima te ćeš dobiti terapiju za regulaciju hormona. Do tada Duphaston ti regulira menstruaciju.
Što se tiče obuilnog obojenog iscjetka i bolova ,potrebno je napraviti vaginalne briseve koji će onda pokazati o kojoj vrsti bakterija se radi i prema tome ćeš dobiti ciljanu antibiotsku terapiju.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Sin od 16 čeka dijete s djevojkom od 18 - koja su prava?

Maja Sammsa
22. 07. 2019.
AUTORICA:
Maja Sammsa
dipl.iur.
 
 
 
Pročitaj više

© Mama je mama 2019