Nives Šikanić Dugić
27. 08. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog
 
Imam 20 godina i seksualno sam aktivna već godinu ipo dana. Do sad nije bilo nikakvih problema, no sinoc se desilo nesto. Naime, u toku samog odnosa desilo se da sam dodirom osetila kako mi je vagina natekla. Odnos smo prekinuli istog trenutka. Da napomenem da je odnos bio grub i smatram da nisam dovoljno ovlažila. Na internetu sam čitala da može doći do upale ukoliko žena nije dovoljno vlažna i ako je odnos grub, tj. da može doći do toga da muški organ zakači ili okrni zid i dolazi do upale.
Ipak mislim da, iako je možda upala u pitanju, da je neka jača jer mesto gde je oteklo je mnogo nateklo ,dužeg oblika, debelo, zaboli na dodir i ljubičasto-modre je boje. Mnogo sam se zabrinula.
Trenutno nisam u mogućnosti da odem kod ginekologa, bar ne još 2-3 dana. Molim Vas, ukoliko ste u mogućnosti da mi odgovorite sto pre i kažete sta Vi mislite i sta treba da uradim.  Hvala unapred. Veliki pozdrav.

Preporučam ti svakako pregled ginekologa da vidi kako izgleda mjesto ozljede i da ti prepiše terapiju za njezino cijeljenje.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Treba li otac vratiti dijete ako ga je on odveo na viđanje?

Ivana Biuk
03. 04. 2018.
AUTORICA:
Ivana Biuk
mag.iur.

Pozdrav. Imam 22g i 4-godisnjeg sina iz izvanbracne zajednice. Otac zivi u drugom gradu udaljen 2h od nase adrese stanovanja. Sudski je dobio kako i kada moze vidjati dijete,ali mene muci jedno pitanje. Takodjer je sudski doneseno kada otac odvede dijete svojoj kuci ja moram ici drugi dan po dijete...zar nije pravilo kada jedan roditelj uzme dijete od drugoga da ga i vrati?! Hvala

Poštovana, Nema pravila  ni zakonske obveze da jedan roditelj uzme dijete i da ga vrati, već je potrebno pridržavati se sudske odluke kako je sudac odlučio u Vašem  predmetu.

© Mama je mama 2019