Nives Šikanić Dugić
31. 10. 2019.
AUTORICA:
Prim.mr.sc.
Nives Šikanić Dugić
dr.med. spec.ginekolog
 

Imam dosta veliki problem koji me muči zadnjih godinu dana. Naime imam žućkasto-zelenkasti iscjedak koji je obilan i neugodnog mirisa. Svaki dan ga imam, a posebno je obilan nakon odnosa i nakon mokrenja, kao nekakva sluz. Radila sam Papa test koji je pokazao HPV i nakon toga briseve nakon čega je ustanovljeno da imam ureaplazmu. Popila sam doksicklin i stavljala geonistin vaginalete. Što se tiče HPV-a idem na premazivanja i ginekolog kaže da i dalje imam crvenilo. I dalje je problem taj iscjedak koji je stalno prisutan. Prema podacima s interneta žuto-zeleni iscjedak upućuje na gonoreju, trihomonas ili gardanerellu. Također moram napomenuti da ponekad osjetim bol u donjem dijelu leđa i bol prilikom spolnog odnosa, a nakon odnosa i peckanje prilikom mokrenja. Znate li vi možda što bi to moglo biti? Unaprijed hvala na odgovoru.

S obzirom na perzistenciju simptoma potrebno je učiniti sve cervikalne briseve da bi se točno vidjelo o kojem uzročniku se radi i onda ciljano provela terapija.

Postavi pitanje našim stručnjacima

Pravo na pomoć u slučaju nezaposlenosti


15. 01. 2015.
AUTORICA:
Vesna Šugar
mag.act.soc.

Poštovani,
javljam Vam se jer se nalazim u teškoj situaciji. Imam 19 godina i trudna sam 8 mjeseci. Ako sve bude po planu i programu bebica bi se trebala roditi 15.01.2015. Dečko i ja živimo kao podstanari i nemamo nikakvih primanja, a i oboje smo nezaposleni. Molila bih Vas da mi kažete imam li pravo na kakvu vrstu pomoći.


Imat ćeš pravo na porodiljnu naknadu, pomoć za opremu djeteta, dječji doplatak i pomoć od grada. Obrati se svom Centru za socijalnu skrb, zatraži privremen smještaj u Dječjem domu Zagreb. Osim smještaja, postoji mogućnost i druge vrste pomoći za koju te savjetujemo da se javiš svom socijalnom radniku koji će ti dodatno objasniti koja sve prava možeš ostvariti.

 

 

 

© Mama je mama 2019